29 Ağustos 2014 Cuma

Beli Kırık Patlıcan Kebabı...


Beli Kırık Patlıcan Kebabı Malzemeler:


4 adet patlıcan
2 adet domates
İÇ MALZEMESİ :
350 gram kıyma
3 adet sivribiber
3 adet küçük kuru soğan
1 büyük boy domates
1 tatlı kaşığı pulbiber
Maydanoztuz karabiber,kimyon
3kaşık sıvıyağ
1 diş sarımsak

Beli Kırık Patlıcan Kebabı  Nasıl Yapılır:

Patlıcanlar 2 santim kalınlığında kabukları soyulmadan ve ayrılmadan verev verev kesilir, tuzlu suda 10 dakika bekler , yıkanır.kabuklarını soyduğumuz domatesler ve 2 adet soğan yemeklik doğranır, biberler küçük doğranır, kıymaya ilave edilir, ,maydanoz, pulbiber, tuz ve karabiberi konur, iyice yoğrulur. Patlıcanların aralarına kıymaKöfte şeklinde şekil verilip konur. Domateslerde düz olarak birer santim aralıklı kesilir, kıymalı harçtan doldurulur,harcın kalan suyu ve sıvıyağ üzerine gezdirilir,kendi suyunda önce hızlı sonra kısık ateşte pişer.Ardındanisteğe göre fırında kızartabilirsiniz çok daha kokulu ve lezzetli olacaktır Ayrıca sarımsağı fırına atarken yada suyuna küçük parcalar halınde keserek koyarsanız hem sağlıklı hemde ezzetli olacaktır..Afiyet Olsun. 
http://www.nohut.org/beli-kirik-patlican-kebabi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder