Güveçte Kaşarlı Et Sote Malzemeler
- 500 gr sotelik et
- 1 adet soğan
- 2-3 adet sivri biber
- 2 adet domates
- 1 adet kırmızı biber
- maydanoz
- tereyağı
- sarımsak
- 2 yemek kaşığı salça
- tuz, karabiber, pul biber, kekik
- fesleğen (dilerseniz)
- kaşar peyniri
- zeytinyağı
Güveçte Kaşarlı Et Sote Nasıl Yapılır:
- İlk olarak etleri çok az suda yumuşayıncaya kadar kaynatalım.
- Sonra soğanı ve zeytinyağını ekleyip kavuralım.
- Ardından biberleri, domatesi ve maydanozu ekleyip karıştıralım.
- Baharatları, tereyağını ve salçayı da ekleyip tekrar karıştıralım.
- Biraz su ekleyip 10 dakika pişmeye bırakalım.
- Ocaktan alıp güveçlerin içine doldurup üzerine de kaşar peyniri rendesini serpiştirelim.
- 200 derece fırında kaşar peynirler eriyip kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun… Bir dahaki tarifimiz hangitarif olsun istersiniz.
http://www.hangitarif.com/guvecte-kasarli-et-sote.html
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder