29 Ağustos 2014 Cuma

Güveçte Kaşarlı Et Sote


Güveçte Kaşarlı Et  Sote Malzemeler
  • 500 gr sotelik et
  • 1 adet soğan
  • 2-3 adet sivri biber
  • 2 adet domates
  • 1 adet kırmızı biber
  • maydanoz
  • tereyağı
  • sarımsak
  • 2 yemek kaşığı salça
  • tuz, karabiber, pul biber, kekik
  • fesleğen (dilerseniz)
  • kaşar peyniri
  • zeytinyağı
Güveçte Kaşarlı Et Sote Nasıl Yapılır:
  1. İlk olarak etleri çok az suda yumuşayıncaya kadar kaynatalım.
  2. Sonra soğanı ve zeytinyağını ekleyip kavuralım.
  3. Ardından biberleri, domatesi ve maydanozu ekleyip karıştıralım.
  4. Baharatları, tereyağını ve salçayı da ekleyip tekrar karıştıralım.
  5. Biraz su ekleyip 10 dakika pişmeye bırakalım.
  6. Ocaktan alıp güveçlerin içine doldurup üzerine de kaşar peyniri rendesini serpiştirelim.
  7. 200 derece fırında kaşar peynirler eriyip kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun… Bir dahaki tarifimiz hangitarif olsun istersiniz.
http://www.hangitarif.com/guvecte-kasarli-et-sote.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder