Sebzeli Kebap Malzemeler:
-1 kg kuşbaşı dana eti
-5-6 adet yeşil biber
-1-2 havuç
-4 adet patates
-2 adet domates
-Bezelye
-Zeytinyağı veya tereyağı
Sebzeli Kebap Nasıl Yapılır:
İlk olarak kuşbaşı doğranmış dana etlerini etleri biraz yağ ile soteleyin daha sonra su ilave edin . Yumuşayana kadar pişirin. Patatesleri, patlıcanları, havuçları ve biberleri küçük küçük doğrayın. Kızartın. Fırın tepsisini yağlayın kızarttığınız herşeyi karıştırın ve yumaşayan güzel haşlanan etleri üzerine ilave edin.En son bezelyeleri ilave edin (konserve). En üste ise daha önce rendelenmiş olan domatesleri dökün. İsteğinize göre sarımsakta koyabilirsiniz daha lezzetli olacaktır.Tencerede kalan et suyu üzerine dökün ve tepsinin üzerinde biraz tereyağ koyup fırına sürün. Suyunu biraz çekene kadar pişirin. Sıcak servis yapın.Afiyet olsun…
http://www.bitarif.com/etli-yemek-tarifleri/sebzeli-kebap-tarifi.html
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder