9 Ocak 2015 Cuma

Yaprak Kavurma Tarifi…


Yaprak Kavurma Malzemeler:
500  gr. bonfile et
3 yeşil biber
3 domates
2 çorba k. tereyağı
Patates 4-5 adet
Soğan
tuz
karabiber
Üzeri için :
kaşar peyniri
Yaprak Kavurma Nasıl Yapılır:
İlk olarak bonfile eti doğruyoruz. Patatesleri elma dilimi olarak doğruyoruz. Sıvıyağ, tuz ile harmanlayıp   yağlanmış fırın tepsisine koyuyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişiriyoruz. Tereyağını tavaya alıp eritiyoruz. Doğranmış bonfile  etleri koyup kavuruyoruz.Soğanı ve biberi  doğrayıp ilave ediyoruz.Domatesleride lave ediyoruz.Kavurma işlem, bittikten sonra kavurmamızı borcama alıyoruz fırına sürüyoruz 200 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz.Kızarmaya yakın kaşar ilave ediyoruz.Afiyet olsun…
http://www.bitarif.com/etli-yemek-tarifleri/yaprak-kavurma-tarifi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder