Yaprak Kavurma Malzemeler:
500 gr. bonfile et
3 yeşil biber
3 domates
2 çorba k. tereyağı
Patates 4-5 adet
Soğan
tuz
karabiber
Üzeri için :
kaşar peyniri
Yaprak Kavurma Nasıl Yapılır:
İlk olarak bonfile eti doğruyoruz. Patatesleri elma dilimi olarak doğruyoruz. Sıvıyağ, tuz ile harmanlayıp yağlanmış fırın tepsisine koyuyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişiriyoruz. Tereyağını tavaya alıp eritiyoruz. Doğranmış bonfile etleri koyup kavuruyoruz.Soğanı ve biberi doğrayıp ilave ediyoruz.Domatesleride lave ediyoruz.Kavurma işlem, bittikten sonra kavurmamızı borcama alıyoruz fırına sürüyoruz 200 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz.Kızarmaya yakın kaşar ilave ediyoruz.Afiyet olsun…
http://www.bitarif.com/etli-yemek-tarifleri/yaprak-kavurma-tarifi.html
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder